Kerékpár bolt

Kerékpár bolt

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus

2017. december 22. - kerékpár webshop

Az Európai Unió kiemelten támogatja a kerékpáros közlekedés és kultúra térhódítását, így a kerékpáros turizmus ügyét is. A bringázás ugyanis nem csupán a testi és lelki egészség megőrzésében játszik igen nagy szerepet, hanem környezetbarát és csökkenti a motorizált közlekedéstől való függést. Mindezek mellett ugyanakkor esélyt is adhat olyan települések gazdasági fellendülésének, amelyek a kerékpár turizmus nélkül nem juthatnának ilyen előnyhöz.

Bár a turizmus ezen területének jelenlegi piacát teljes nagyságrendjében nehéz megbecsülni, az interneten fellelhető kerékpározási lehetőségek arra utalhatnak, hogy Európában ma Franciaország a legnépszerűbb utazási cél, majd az őt követő ország Ausztria. A turisták igénye a kerékpárutakkal szemben: megszakítások nélküli, biztonságos és kellemes tájképi környezetet nyújtó utak legyenek. Így talán nem is meglepő az említett két népszerű desztináció, hiszen mindkét esetben csodálatos látványban lehet részünk.

Magyarország az elmúlt években drasztikusan fejlődött válaszul a kerékpáros turizmus iránti növekvő keresletre. Az országban ma több, mint kétezer kilométernyi kerékpárút van, Budapesten pedig további 200 kilométer. Emellett a kerékpározási szolgáltatások európai színvonalra emelkedtek, a kerékpárútvonalakkal ellátott szervízek, valamint szállodai, kemping- és vendéglátóhelyek vannak. A kerékpározás jelenleg számos hegyvidéki és erdőterületen megengedett, beleértve a nemzeti parkokat is, de fontos tudni, hogy a kerékpárosoknak be kell tartaniuk a kijelölt útvonalakat. Az 1990-es évek óta növekvő társadalmi igény mutatkozik az egészséges életmód és a környezettudatosság mellett, így a kerékpározás a társadalom aktív életmódjává vált.

 A magyarországi fejlesztések között külön említést kell tenni a Balaton környékén található kerékpár utakról, valamint a Duna-kanyar és a Budai-hegység is kiváló lehetőségeket kínál a bringás túrák és olyan emberek számára, akik saját fizikai erejüket szeretnék használni. A kerékpárokat Magyarországon vonattal lehet szállítani, persze ezt pótdíj fizetése mellett, valamint azokon a szerelvényeken, ahol fel van tüntetve a kerékpár ikon. Legalább egy héttel előre kell viszont jelezni, amennyiben adott útvonalon közlekedő vonaton nagyszámú kerékpár utaztatását szeretnénk megoldani.

 

A kerékpárút a Balaton környékén kb. 200 km. A tó és környéke alkotja az ország legjelentősebb rekreációs területét, és számos hazai fehérbor ültetvényének helyszínét is. Több cég szervez kerékpáros túrákat Magyarországon. A Velo-Touring például Magyarország számos régiójába, köztük például a Balatontól Villányra, valamint Budapest-Bécs útvonalon is. Az árak napi 80 és 200 dollár között mozognak, természetesen a szállodai lehetőségektől és étkezésektől függően.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekparbolt.blog.hu/api/trackback/id/tr213517971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása